Marketing / reclame

Wat kun je tegenkomen?

De marketing en reclame branche kenmerkt zich wat ons betreft door frisheid. Bedrijven die meegaan met de tijd qua dienstverlening én alles in de basis goed willen regelen. Toch ontkomt ook deze branche niet aan de soms duizelingwekkende hoeveelheid wet- en regelgeving. 

Cruciaal is eigenlijk altijd het intellectuele eigendomsrecht. Veel discussies hangen samen met dit belangrijke element. Zowel in de basis zoals de algemene voorwaarden als in de uiteindelijke uitleg daarvan. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer een opdrachtgever teksten bewerkt? Andere belangrijke onderwerpen zijn overmacht, prestaties en aansprakelijkheid. Wie is er bijvoorbeeld aansprakelijk wanneer de opdrachtgever een foto oplevert waar uiteindelijk auteursrecht op blijkt te rusten? Kortom: mogelijk veel haken en ogen. 

We staan veel marketing en reclame bedrijven juridisch bij. Zowel bij het opstellen van nieuwe overeenkomsten als bij het adviseren of zelfs vertegenwoordigen. Kunnen we jou ook helpen?

Welke bedrijven gingen je voor?

Ons klantenbestand is zeer divers. We hebben een breed scala aan marketing bedrijven in ons portfolio. Hieronder een drietal voorbeelden:

  • Frankwatching deelt met ruim 600 experts elke dag haar kennis over online trends, tips en tricks. Ze geven elke week diverse trainingen & webinars over populaire online onderwerpen en houden je op de hoogte van Frankwatching Events. En voor de interessantste vacatures kun je terecht bij Frankwatching Jobs. 
    Wij hebben de gehele juridische basis neergezet door met name de externe documenten als de algemene voorwaarden te schrijven: ''Het contact was informeel en tegelijk ook professioneel. Vragen werden adequaat beantwoord en bovendien voor een eerlijke prijs. Een aanrader dus!''
  • LeadLogic is een toffe, jonge en energieke club mensen die samen aan één gemeenschappelijk doel werkt: structurele online groei. Ze zijn inmiddels met meer dan 30 medewerkers, maar wij ondersteunen dit leuke bedrijf al vanaf het begin. Met name door middel van het opstellen van overeenkomsten: ''Waterdicht heeft ons vlot en deskundig geholpen. Zeker aan te bevelen!''
  • Cut the Code bouwt digitale, schaalbare experiences om jouw merk te laten groeien. En zoals de naam al zegt: zonder code. Wij hebben de gehele juridische basis neergezet. Van SLA tot algemene voorwaarden en van privacy verklaring tot arbeidsrechtelijk advies: ''De laagdrempelige en persoonlijke communicatie in combinatie met de krachtige expertise zorgden voor een hele fijne samenwerking.''
Download whitepaper