IT

Wat kun je tegenkomen?

De IT branche is constant in beweging. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van de Software as a Service in plaats van On Premise dienstverlening. En wat is nou precies wat je aanbiedt? Waar ligt aansprakelijkheid bij eventuele storingen? En misschien wel het belangrijkst: waar ligt het intellectueel eigendomsrecht? Veel zaken die contractueel goed ingekleed moeten worden. 

We adviseren IT bedrijven over onder andere de overgang van On Premise naar Software as a Service. Is dit überhaupt een mogelijkheid of heeft de wederpartij recht op de 'oude' dienstverlening? En als dit mogelijk is; hoe regelen we dit dan zo goed mogelijk? De juridische basis moet kloppen om snel op te kunnen schalen. 

Ook helpen we bedrijven met het onderhandelen over de inhoud van bijvoorbeeld SAAS-overeenkomsten. Wederpartijen struikelen soms over de inhoud. Wie bepaalt bijvoorbeeld wanneer er hoe snel gereageerd moet worden op bijvoorbeeld storingen? En waar liggen aansprakelijkheden? 

We staan veel IT-bedrijven juridisch bij. Zowel bij het opstellen van nieuwe overeenkomsten als bij het adviseren of zelfs vertegenwoordigen. Kunnen we jou ook helpen?

Welke bedrijven gingen je voor?

Ons klantenbestand is zeer divers. We hebben een breed scala aan IT bedrijven in ons portfolio. Hieronder een tweetal voorbeelden:

  • WolfTech bestaat uit hoogopgeleide Salesforce Industry (Vlocity) experts om een succesvolle digitale transformatie te realiseren. Door een multidisciplinair team zijn we in staat om bedrijven op veel fronten bij te staan. Dus niet alleen IT-inhoudelijk. Zo ondersteunen we WolfTech onder andere bij de inhoudelijke onderhandelingen over de inhoud van overeenkomsten met opdrachtgevers. Maar ook in de juridische basis denken we mee: arbeidsovereenkomsten worden door ons opgesteld en inleenovereenkomsten of samenwerkingen met mogelijke detacheerders worden door ons gecheckt. Frank (managing partner) is duidelijk: 'Dankzij Waterdicht geen juridische zorgen meer'
  • MijnDiAd praktijksoftware wordt aangeboden als online oplossing en is gericht op therapeuten en coaches die zonder contracten met zorgverzekeraars werken. Onze juristen hebben Jorin (oprichter) en zijn team geholpen met het volledig maken van de hele juridische basis. Van algemene voorwaarden tot arbeidsovereenkomsten. Daarnaast is bij deze bedrijfsvoering het waarborgen van persoonsgegevens cruciaal. In het kader daarvan hebben we geholpen met de verwerkersovereenkomst, het verwerkingsregister en een DPIA controle. 

Plan gratis intake