Zorg

Wat kun je tegenkomen?

De zorgsector staat continu onder druk door onder andere personeelstekort en veranderende (privacy) wet- en regelgeving. Aan de andere kant ontstaan er kansen door nieuwe technologieën, innovaties en nieuwe samenwerkingsverbanden. Dat leidt tot onder andere allerlei uitdagingen juridisch gebied. 

Juridische ontzorging voor de zorg. Dat beloven wij als Innovation Partner bij ICT&Health. In de zorg draait het allemaal om de patiënt. Bij nieuwe samenwerkingen over de hele breedte van de zorg wil men ook zo snel mogelijk aan de slag zodat er geen kostbare tijd verloren gaat. Logisch. Maar zorg dan wel dat de juridische zaken goed geregeld zijn. Laat dat maar aan ons over. Wij regelen de juridische zaken, zodat de zorg zich kan richten op de rest. Denk aan: contracten met ZZP’ers, arbeidsovereenkomsten, afspraken met leveranciers, controle geneeskundige behandelingsovereenkomst of andere afspraken die men wilt vastleggen.

We staan veel zorginstellingen of med-bedrijven juridisch bij. Zowel bij het opstellen van nieuwe overeenkomsten als bij het adviseren of zelfs vertegenwoordigen. Kunnen we jou ook helpen?

Welke bedrijven gingen je voor?

Ons klantenbestand is zeer divers. We hebben een breed scala aan zorg bedrijven in ons portfolio. Hieronder een drietal voorbeelden:

  • Plasmacure is een med-tech start-up uit Nijmegen. Ze ontwikkelen een innovatieve pleister voor de behandeling van chronisch open wonden. Wij hebben ze geholpen met een check van de gehele juridische basis. Alle documenten zijn gescand en bevindingen zijn gedeeld. Op die manier kan een snel groeiende start-up veiliger opschalen. 
  • Retter ontwikkelt de Multi Scoop Pro. Hiermee kunnen patiënten liggend én zittend vervoerd worden. De stretcher kan door het innovatieve ontwerp in een handomdraai aangepast worden tot een rijdend transportmiddel. Wij staan Retter met name op arbeidsrechtelijk gebied bij. 
  • Mijn DiAd praktijksoftware wordt aangeboden als online oplossing en is gericht op therapeuten en coaches die zonder contracten met zorgverzekeraars werken. Onze juristen hebben Jorin (oprichter) en zijn team geholpen met het volledig maken van de hele juridische basis. Van algemene voorwaarden tot arbeidsovereenkomsten. Daarnaast is bij deze bedrijfsvoering het waarborgen van persoonsgegevens cruciaal. In het kader daarvan hebben we geholpen met de verwerkersovereenkomst, het verwerkingsregister en een DPIA controle. 
Plan gratis intake