Jouw huisjurist - Flexibel

Juridische vragen kom je in de praktijk vaker tegen dan je denkt. Mag ik deze medewerker nog een tijdelijk contract aanbieden? Welke afspraken moet ik maken als ik ga samenwerken met een leverancier? Loop ik uberhaupt ergens risico?

Het zijn te weinig vragen om een eigen jurist in dienst te nemen, maar te veel en te complex om te googelen of je accountant te vragen.

De belangrijkste punten op een rijtje

  • Voor het basisbedrag van 100 euro per maand kun je jouw vaste huisjurist onbeperkt bellen of mailen met juridische vragen. We factureren dit bedrag iedere eerste van de maand voor diezelfde maand vooruit.
  • Binnen 24 uur heb je reactie. Kan de vraag binnen één kwartier worden beantwoord? Dan krijg je meteen antwoord en valt dit binnen het abonnement en betaal je hier niks extra’s voor.
  • Is de vraag complexer of simpelweg tijdrovender? Dan krijg je 13% korting op ons uurtarief. In plaats van 130,- euro werken we dan voor 115,- euro per uur. Als we verwachten langer dan 3 uur bezig te zijn met het beantwoorden van je vraag, vragen we van tevoren akkoord hiervoor. Bij minder dan 3 uur gaan we meteen aan de slag.
  • Daarnaast houden we de juridische documentatie in de gaten en handelen we proactief bij bijvoorbeeld veranderende wetgeving. Bovendien vindt er elk kwartaal een contactmoment plaats, fysiek of online. Dit kan, naar eigen voorkeur, ook per e-mail.
  • Uiteraard willen we het liefst een zo lang mogelijke samenwerking aangaan. Wil je toch opzeggen? Dat kan natuurlijk. Je kan deze overeenkomst per direct opzeggen. Wel zo transparant.
  • Zo heb jij jouw eigen huisjurist. Zo ben én blijf je Waterdicht. Dat geeft rust. Om die rust écht te garanderen krijg je van ons ook een noodnummer voor buiten de kantooruren.
  • Wij verplichten ons om alle gegevens die we van jullie weten, ontvangen of in zien te allen tijde geheim te houden en alleen te delen binnen de interne organisatie. Tenzij de wet of een overheidsinstantie ons verplicht om gegevens over te dragen.

Hoe gaat het in z’n werk?

We starten altijd met een basiscontrole. Op die manier weten we zeker dat de juridische basis goed staat en we dus niet dweilen met de spreekwoordelijke kraan open. Deze basiscontrole is een investering van onze kant en kost jullie dus geen geld. We controleren sowieso de algemene (inkoop)voorwaarden, de arbeidsovereenkomst(en) en de privacy/ cookie verklaring. Jouw huisjurist zal tijdens deze inhoudelijke kennismaking samen met jullie beoordelen of er nog meer documenten als cruciaal moeten worden aangemerkt. Dit kunnen bijvoorbeeld licentie- of distributieovereenkomsten zijn. Dit is altijd maatwerk.

Vervolgens zullen we de eventuele bevindingen doorvoeren. Dit is niet gratis, maar zal door de al gedane controle relatief weinig tijd kosten. Een investering dus ook vanuit jullie kant om alles op orde te krijgen

Check! De basis staat. In de tussentijd zijn we natuurlijk al wel in de vorm van huisjurist bereikbaar voor al je vragen!

Leuk, ik meld me graag aan!

Leuk! Aanmelden is even eenvoudig en transparant als afmelden. Bel, mail of vul ons contactformulier in!

Plan gratis intake