Continu juridisch advies voor Kanon

donderdag 15 februari 2024

Continu juridisch advies voor Kanon

In de wereld van de olie- en gasindustrie staat Kanon al 45 jaar stevig op zijn fundamenten. Als familiebedrijf opereren ze wereldwijd en zijn ze de ruggengraat achter het laden en lossen van schepen, vrachtwagens en treinen. Hun rol als verbindende schakel tussen wal en schip vereist niet alleen precisie, maar ook een Waterdichte juridische aanpak. Benieuwd naar onze samenwerking? Lees dan snel verder.

Het vraagstuk

In de dynamische wereld waar opdrachten van industrieleiders zoals Shell en BP dagelijkse kost zijn, is het van vitaal belang om elk contract of overeenkomst juridisch goed te beoordelen. Je kunt je voorstellen dat deze contracten vrij complex zijn; ze bevatten vaak uitgebreide clausules gerelateerd aan bijvoorbeeld intellectueel eigendom en aansprakelijkheid – wat een grondige juridische analyse vereist. 

Als deze contracten aan de voorkant niet juridisch Waterdicht zijn, ontstaan er achteraf vervelende juridische problemen. Je kunt hierbij denken aan juridische geschillen of ongegronde schadeclaims. Voor Kanon is het een uitdaging, aangezien elke onderhandeling streeft naar een gewenste uitkomst – namelijk het verkrijgen van een opdracht. Als hoofdverkoper is het balanceren tussen het niet te streng interpreteren van elke clausule en het behalen van gunstige onderhandelingsresultaten. Aan ons dus de taak om Kanon hierin optimaal te ondersteunen!

Contractbeheer Kanon door Waterdicht
Kanon - Loading equipment

De uitdagingen van Kanon

  • Een grondige juridische evaluatie van contracten waarborgen;
  • Behendig en snel schakelen om geen potentiële opdrachten te verliezen;
  • Enerzijds meebewegen met de klant, anderzijds de belangen van Kanon niet schenden.

Waterdichte aanpak

Door intern een vast team van juristen samen te stellen voor Kanon, zorgden we voor continue juridische ondersteuning bij het scannen van contracten. Hierdoor kan Kanon hun juridische vraagstukken eenvoudig naar ons team doorsturen, waarna wij er direct mee aan de slag gaan. Dit resulteert in een snelle responstijd, zelfs bij grote en complexe contracten. Op deze manier beschikt Kanon altijd over een juridisch team dat paraat staat om contracten door te nemen, waardoor alles vanaf het begin af aan Waterdicht geregeld is!

Continu juridisch advies

Eigenlijk kreeg Kanon hiermee een externe juridische afdeling, en de voordelen zijn tastbaar. 'Klanten zien Kanon niet alleen als een betrouwbare partner in de industrie, maar ook als een bedrijf dat zijn juridische zaken op orde heeft. 'Het is een bewijs van professionaliteit, autoriteit en kwaliteit', aldus Robert – verkoopleider bij Kanon. We vroegen hem wat hij echt van de samenwerking en onze organisatie vindt. Hij vertelt: 'Waterdicht is flexibel, klantgericht en snel. 'Jullie zijn eigenlijk meer dan een juridische adviseur; jullie zijn een verlengstuk van het eigen team geworden.’

Het vervolg

We blijven doorgaan met het bieden van juridische zekerheid aan Kanon en gaan verder groeien in de samenwerking. Zo streven we er altijd naar om onze kennis over hun branche te vergroten en mee te denken waar kan!

Kamp jij ook met juridische uitdagingen? Dan komen we graag bij je langs voor een kennismaking! Kom hier met ons in contact.

Meer weten over Klantcase Kanon?

Neem dan contact op met Sam Derks, de schrijver van dit artikel en specialist als het gaat om Klantcase Kanon.
Sam Derks

Sam Derks

Plan gratis intake